Extrémy okolo autorského zákona

Vznik pirátské strany zvedl nejednoho občana ze židle. Paradoxně ale ale nejvíc řvou ti, jenž šéfují legální, dokonce uzákoněné mafii u nás. Jak jinak nazvat nelogické, neoprávněné a uzákoněné vybírání poplatků do soukromých kapes členů organisací OSA a jim podobných?

Vždy sem tvrdil že přirozenou vahou jednoho extrému, je opačný extrém. Díky tomu se "zachovává" přirozená rovnováha sil. To že to tak funguje ale neznamená, že libovolný extrém je dobrý, spíše tomu je naopak. Tak se u nás hojně mluví o extrémní pravici i levici a většina politiků, ať už pravicových nebo levicových sni my nechce nic mít společného a mluví o boji proti extrémismu.


Jak je ale možné, že nikomu z politiků nevadí extrémní mafiánská organizace, snažící se zpoplatnit téměř cokoli a v příštím blíže neurčeném časovém období, možná i vzduch? Možná by to chtělo osvětu a tou by se dle mého názoru měla zabývat ona pirátská strana. Vždyť legalizované porušování autorského zákona je stejně špatné, kocourkovské a demagogické jako vybírání nesmyslných poplatků z libovolného zařízení, které má něco společné s kopírováním nebo se zvukem (ten zvuk se šíří vzduchem)!


Možná by zástupci vyděračských organizací jako je OSA a jim podobné, měli stáhnout uši a začít si zvykat na to, že jejich super mafiánský kšeft končí. A proč že to OSA a jí podobné organizace jsou mafiánské? Protože vybírají absolutně nesmyslné poplatky z každého média, papíru, cd, dvd, paměťových karet, atd. a z každého kopírovacího, nebo audio zařízení, tiskárny, vypalovací mechaniky, libovolného přehrávače, mobilu a v podstatě z každého zařízení, které umí reprodukovat "hudbu", tedy reproduktoru, který se dnes nachází všude.


Je taková informace pohoršující? Je nechutné že tyto organizace mají "halíř" z každého běžného zařízení, nebo média aniž by se na nemalém množství, v některých případech na většině, nikdy nevyskytovalo nic co by mohlo mít s těmito organizacemi společného? To ale není málo, mafiáni chtějí platit víckrát za jednu věc a to je nechutné i na mafiány! Každý člen teoreticky dostane zaplaceno víckrát za jednu práci. Poprvé při samotném vystoupení, což je samozřejmě v pořádku, ale podruhé, když toto vystoupení pustí zákazníkům nějaký podnikatel v televizi. Jednou od nahrávací společnosti, pak z každé prodané nahrávky, ale nakonec z každé veřejné produkce, i kdyby to mělo být jen pro návštěvníky obchodního centra.


A teď, pořád Vás pohoršuje pirátská strana? Mě ano, a velmi, ale zdá se, že je to jediná protiváha uzákoněným mafiánům, jejichž existence a praktiky mě pohoršují daleko víc. Tím spíš, že i z mé práce jsou placeny ať se mi to líbí nebo ne, neb se všemi těmi obchodovatelnými artikly pracuji a ke své práci programátora a administrátora potřebuji.

Autor:

Diskuze

Váš komentář:

© 2023 Ondřej Tůma McBig. Ondřej Tůma | Based on: Morias | Twitter: mcbig_cz | RSS: články, twitter